25.09.2014

PARTICIPAREA MUZEULUI SATULUI LA CONFERINŢA DE PEDAGOGIE MUZEALĂ LLOAM (Long Life Learning in Open Air Museums), Aarhus, Danemarca – 10 – 13 septembrie 2014


Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, membru AEOM (Asociaţia Muzeelor în Aer Liber din România), reprezentat de către Iuliana Mariana Grumăzescu, Director Comunicare, Pedagogie muzeală, a fost invitat să participe în perioada 10 – 13 septembrie 2014 la Conferinţa LLOAM – Long Life Learning in Open Air Museums, activitate ce face parte din programul Asociaţiei Muzeelor în Aer Liber din Europa organizată în oraşul Aarhus, în Danemarca de Muzeul Den Gamley By (The Old Time Museum).
În cadrul Conferinţei cu tema De la a fi ceva la a fi cineva. Dezvoltarea muzeelor, a fost susţinută o lucrare intitulată Teatrul de umbre la Muzeu. Poveşti pentru toţi, bazată pe experienţa în lucrul cu copii la Atelierul de Teatru de Umbre. Lucrarea a fost constituită dintr-o parte teoretică, documentată pe istoric, metode non-formale şi o parte practică, interactivă, cu demonstraţie de teatru. A fost foarte apreciată şi o altfel de experienţă demnă de model de bune practici.
Următoarea Conferinţă LLOAM va avea loc în perioada 14 – 17 septembrie  2016, la Muzeul Vallby Friluftmuseum în oraşul Vasteras, Suedia.