08.05.2017

IUBEȘTE MUZEUL SATULUI… DE ZIUA EUROPEI!, 9 mai


Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” vă invită să-i treceți pragul, în data 9 mai, pentru a sărbători împreună Ziua Europei, prilej de întâlnire cu arta populară tradițională românească și meșterii populari, în cadrul unor ateliere creative de: ouă încondeiate, icoane, pictură, păpuşi, jucării    instrumente muzicale.
În aceeași zi, muzeul nostru va fi prezent, la evenimentul Iubește Europa! – Fall in lowe with Europe, organizat de Centrul de Informare Europe Direct București și Institutul European din România ce se va desfășura în aer liber, în fața sediului IER din Bd. Regina Elisabeta nr.7-9, Esplanada cu statui, între orele 11.30 – 16.15.
Demonstrații meșteșugărești de olărit, opincărit, țesut, prelucrarea  lemnului, pictură icoane pe sticlă și împletit textile ale unor renumiți meșteri populari însoțite de miniexpoziții ce reunesc valoroasele lor creații vor reprezenta un mijloc de promovare a Muzeului și a României în cadrul unei manifestări ce-și propune să aducă aproape de public spiritul românesc și valorile europene.


Mai multe informaţii:

Biroul Relaţii Publice
021 317 91 03 / int. 178