02.04.2014

Ziua Păsărilor, 6 aprilie 2014 la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – ediţia a III-a
Ziua Păsărilor, 6 aprilie 2014 la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – ediţia a III-a De 20 de ani, la iniţiativa Societăţii Ornitologice Române, la începutul lunii aprilie este sărbătorită Ziua Păsărilor. În 2014, SOR în colaborare cu Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” va organiza în ziua de duminică, 6 aprilie, la sediul muzeului evenimentul ZIUA PĂSĂRILOR, dedicat tuturor celor care iubesc natura şi frumuseţile ei.


Prima parte a acţiunii este dedicată celor mai mici păsărari sau celor care abia acum iau contact cu lumea păsărilor. De la ora 11, la scena Dumitra, are loc o piesă de teatru de păpuşi, reprezentaţie a trupei „Bursucel” – Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Filiala „Petre Ispirescu”, coordonator Cristina Deneş.


În timp ce micuţii se vor distra la piesa de teatru, adulţii îi pot înscrie la atelierele speciale pentru copiii cu vârste între 5 şi 14 ani. Cei mici pot orna turtă dulce, pot rezolva puzzle-uri cu păsări, pot colora planşe sau se pot aventura în muzeu. Fie aleg să verifice cuiburile artificiale amplasate de SOR în Muzeu, fie vor face un tur ornitologic pentru a vedea păsările cu binoclurile şi cu luneta. Atelierele au loc de la ora 12.00 la ora 14.00.Începând cu ora 14.00, la Sala Victor Ion Popa din cadrul Muzeului Satului are loc proiecţia filmului „Delta Dunării – paradisul aproape pierdut”, film realizat de organizaţia Salvaţi Dunărea şi Delta!


Nu în ultimul rând, de la ora 16.00, în acelaşi spaţiu, are loc lansarea cărţii „Păsările din Lunca şi Delta Dunării”, volum semnat de blogger-ul Doru Panaitescu. Cartea este un album foto cu instantanee de excepţie realizate de mai mulţi fotografi de natură din România: Doru Panaitescu, Bogdan Ciungara, Cristian Mihai, Doina Rusu, Eros Nicolau şi Mircea Bezergheanu, iar textul este semnat de Doru Panaitescu şi Vlad Cioflec. Albumul este şi un mic ghid potrivit pentru cei care încep să deprindă birdwatching-ul în România. Volumul va putea fi achiziţionat şi de la standul SOR, deschis pe toată durata evenimentului.


Ziua Păsărilor va fi sărbătorită şi în toate cele 19 sucursale ale Societăţii Ornitologice Române. La Biroul Teritorial Cluj-Napoca sunt programate două acţiuni. Copiii şi păsărarii începători sunt aşteptaţi de la ora 10.00 în Grădina Facultăţii de Biologie pentru a observa păsări cu binoclul şi luneta. Păsărarii cu mai multă experienţă se reunesc de la ora 10 la secţia în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei pentru un tur ornitologic, cu lunete şi binocluri, tur care începe de la muzeu şi se continuă în Pădurea Hoia.


Vă aşteptăm cu drag, multă curiozitate şi dorinţă de cunoaştere la Muzeul Naţional al Satului               „Dimitrie Gusti”, Şos. Kiseleff nr.28-30, sector 1, Bucureşti, duminică 6 aprilie 2014, ora 11.00.