10.08.2015

Vernisajul expoziției „Alberobello - fotografie şi grafică, joi, 13 august, ora 18.00Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” în parteneriat cu Institutul Italian de Cultură "Vito Grasso" din Bucureşti vă invită joi, 13 august 2015, ora 18.00, Șura Bancu, la vernisajul expoziției artistului vizual Lucian Muntean, intitulată „Alberobello – fotografie și grafică“.

Deschisă în perioada 3 – 30 august 2015, în Șura Bancu din incinta Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, expoziția propune o comparație a simbolurilor care apar reprezentate pe casele trulli din Alberobello, regiunea Puglia, Italia, cu cele din patrimoniul cultural românesc.

Fotografiile au fost realizate în timpul unei călătorii în septembrie 2013, în Alberobello, oraș declarat monument protejat UNESCO din 1996. Pe parcursul expoziției, autorul Lucian Muntean va ține un work-shop de fotografie cu copii și va face o serie de lucrări de grafică inspirate din simbolurie care apar în colecția Muzeului Naţional al Satului, pe o hârtie manual oferită de Ordinul Manufacturierilor – Atelierul de Carte.