25.03.2016

Expoziția Meșteșuguri tradiționale din Transilvania, 29 - 31 Martie





Fundația Mihai Eminescu Trust lansează vineri, 11 martie 2016, o serie de patru expoziții cu produse meșteșugărești create în cadrul proiectului Traseu cultural „Mălâncrav – patrimoniu multietnic viu”, care se vor desfășura în luna martie în patru orașe din România (Brașov, Târgu Mureș, Sibiu, București).
Inițiativa  face parte din proiectul Traseu cultural „Mălâncrav – patrimoniu multietnic viu”, lansat la sfârşitul lunii martie 2015 și care fructifică experiența recunoscută la nivel internațional a fundației în valorizarea patrimoniului, contribuind în mod inovativ la dezvoltarea comunității locale din Mălâncrav, în acord cu obiectivele programului PA16|RO12 „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural” finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009 – 2014.
În cadrul expozițiilor, meșteșugarii vor expune produse fabricate în atelierele demonstrative meșteșugărești de împletituri din nuiele, cărămidărie, dulgherie, gastronomie, croitorie și țesătorie, ținute de săteni aparținând tuturor etniilor, cunoscători de diverse tehnici tradiționale.
Expozițiile vor fi organizate conform programului de mai jos, iar intrarea este gratuită.

Brașov | 11-13 martie 2016 | ”Transylvania Tourism Fair” (TTF), în locația Brașov Business Park
Tîrgu Mureș | 16-17 martie 2016 |  Muzeul de Etnografie și Artă Populară
Sibiu | 19-20 martie 2016 | Complexul Național Muzeal ASTRA. Muzeul în aer liber
București | 29-31 martie 2016 | Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”

***
Despre Fundația Mihai Eminescu Trust

Înființată în anul 2000, misiunea Fundației Mihai Eminescu Trust este aceea de a dezvolta și implementa proiecte împreună cu comunitățile locale în care activează pentru a proteja și valorifica patrimoniul cultural și natural al Transilvaniei.
Fundația Mihai Eminescu Trust a avut ocazia de a contribui la clădirea noilor comunități rurale din aceste sate, la definirea unei noi identități locale și a unui nou spirit de comunitate.
Mai multe informații despre Fundația Mihai Eminescu Trust și proiectele pe care le desfășoară puteți găsi pe www.mihaieminescutrust.ro, www.malancrav.ro sau le puteți solicita pe adresa de e-mail contact@mihaieminescutrust.ro sau la numărul de telefon +40265 506024.
Contact

Roxana Cojocaru, Specialist Comunicare și PR roxana.cojocaru@eventheroes.ro, 0745 045240.