25.06.2017

Expoziția ”Timpul între Sacru și Profan”, autor Ana Rus, 29 iunie - 16 august


Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită, joi, 29 iunie 2017, ora 17.00, în sala H.H. Stahl la vernisajul expoziției retrospective a artistei Ana Rus „Timpul – între Sacru și Profan”.

Într-o lume zbuciumată, ce pare a-și fi pierdut direcția, actul de cultură este ca un colac de salvare. Leac pentru suflet și minte, cultura învinge timpul și timpurile. Despre timp, Scott Adams spunea: „Oricare ar fi durata timpului, știința întrebuințării lui îl va face lung.”

          Artistul plastic Ana Rus știe a-l întrebuința și a-l modela, sculptându-i fiecare trecere - de la SACRU LA PROFAN – în originalele-i lucrări expuse, de-a lungul activității sale artistice, în peste 68 de expoziții de grup și saloane organizate de către Uniunea Artiștilor Plastici din România, în cele 8 expoziții personale din România, Ungaria și S.U.A., precum și în 26 de locuri și instituții publice. Pentru toate acestea artistei i-au fost acordate numeroase premii și distincții atât în țară, cât și în străinătate. Dar cel mai bine vorbesc despre ea sculpturile sale în care și-a lăsat, de fiecare dată, parte din suflet și simțiri dezvăluind, puțin câte puțin, din personalitatea artistei și incitând, totodată, la meditație despre tot ce înseamnă omul, omenirea, în ansamblul său: de la GENEZE la contemporan, de la sfânt la laic.

          Expozitia va fi deschisă în perioada 29 iunie -16 august 2017 în sala H. H. Stahl, din Șos. Kiseleff nr. 30 și poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10.00 - 18.00.