13.06.2017

Tabăra de creaţie „Vara pe uliţă” – Înscrieri 12 IUNIE - 30 IUNIE

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 3 iulie – 11 august 2017 proiectul pedagogic Tabăra de creaţie„Vara pe uliţă”, ediţia a XXV-a.
Proiectul care face parte din programul pedagogic Vacanță la Muzeul Satului  împlinește 25 de ani de la înființare și 10 ani de când este BRAND de țară. Ediția acestui an aduce în atenție publicația Taberei cât și meșerterii populari care ”au crescut” pasiunea copiilor pentru meșteșug și copiii care și-au întrecut maeștrii.
Înscrierile  vor avea loc în perioada 12 – 30 iunie 2017.
Copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, dornici să înveţe din tainele meşteşugurilor tradiţionale româneşti sunt asteptati sa participe în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 10.00 – 14.00,  timp de 6 săptămâni la  atelierele:olărit, modelaj, încondeiat ouă, ţesut, croit ii, opincărit - pielărie, modelaj – grupa baby, sculptură în lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticlă, măşti populare, podoabe populare, împletituri textile, împletituri vegetale, măști populare, pictură naivă, păpuşi, instrumente muzicale, dansuri popularejucării din lemn. Sunt organizate și ateliere de pictură – desen grupa baby, foto, teatru de păpuşi. 

Nu vor lipsi activitățile de divertisment: concursuri, jocuri, teatru, muzică, dans, antren.
Tabăra de creaţie „Vara pe uliţă” reprezintă o alternativă bună în a petrece vacanţa de vară în Bucureşti, într-un mod educativ. Atelierele propuse, dar şi activităţile din pauza de divertisment sunt gândite special pentru toate categoriile de vârste şi au menirea de a promova patrimoniul cultural material şi imaterial al României.
Vă așteptăm la ediția aniversară cu multe surprize și cu dorința  de a petrece o vară de neuitat!

Mai multe informaţii:

Biroul Relaţii Publice
021 317 91 03 / int. 178