27.07.2015

Alberobello - fotografie şi grafică, expoziţie, 3 - 30 august



        

       
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” în parteneriat cu Institutul Italian de Cultură "Vito Grasso" din Bucureşti prezintă expoziția artistului vizual Lucian Muntean intitulată „Alberobello – fotografie și grafică“.
         
Deschisă în perioada 3 – 30 august 2015,  în  Șura Bancu din incinta Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, expoziția propune o comparaţie a simbolurilor care apar reprezentate pe casele trulli din Alberobello, regiunea Puglia, Italia, cu cele din patrimoniul cultural românesc.

Fotografiile au fost realizate în timpul unei călătorii în septembrie 2013, în Alberobello, oraş declarat monument protejat UNESCO din anul 1996. Pe parcursul expoziției, autorul Lucian Muntean va organiza un atelier de fotografie cu copii și va realiza o serie de lucrări de grafică inspirate din simbolurile care apar reliefate pe monumentele de arhitectură vernaculară din Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” - pe o hârtie manuală, oferită de Ordinul Manufacturierilor – Atelierul de Carte.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 13 august 2015, ora 18.00 la Şura Bancu.


Mai multe informaţii:

Biroul Relaţii Publice:
021 317 91 03 – int. 178
http://www.lucianmuntean.ro/