13.10.2016

”Abstract”, autor Liviu Nedelcu, 19 octombrie



Centrul Cultural Vrancea și Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” au plăcerea de a vă invita la deschiderea expoziției personale „Abstract” a pictorului Liviu Nedelcu ce va avea loc miercuri, 19 octombrie, în incinta muzeului, la Sala Focșa, începând cu ora 17:00, în prezența istoricilor și a criticilor de artă Alexandra Titu și Constantin Prut.

„Demersul artistic recent al lui Liviu Nedelcu este unul pur gestualist, uneori eliberat de rigorile figurativismului, alteori integrând discursul figurativ. Prezența constantă a traseelor gestuale asigură coerența stilistică a unei creații puternic angajate în susținerea unor atitudini sociale, spirituale, culturale. Ciclul Abstract care conține și lucrări din subciclul Cuiburi aduce în pictura artistului un plus remarcabil de concretețe materială, o densitate a traseului cromatic la care participă atât consistența suportului pigmentar, cât și intensitatea armonică a culorii, observă Alexandra Titu, critic și istoric de artă. Expoziția reunește ciclul recent de picturi Abstract căruia i se alătură și o serie de lucrări din subciclul Cuiburi.

Liviu Nedelcu este un artist vrâncean, absolvent al Facultății de Arte din Iași, secția Pictură, la clasa lui Dan Hatmanu. Din 1990, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. În 2014, în cadrul Salonului Național de Pictură obține pentru a doua oară Premiul pentru Pictură al UAP.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 19 octombrie – 20 noiembrie conform programului Muzeului Satului.