25.05.2017

Jubileul aniversar al Casei de Cultură „Friedrich Schiller”, 27 mai


Cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la înființare, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” a Minorității Germane din București sărbătorește jubileul aniversar în luna mai 2017.
Evenimentul va avea loc în 26 și 27 mai 2017 și va fi organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București, Forumul Democrat al Germanilor din România – Regiunea Extracarpatică și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.
Deschiderea festivă va avea loc vineri 26 mai 2017, ora 17:00, la sediul Casei de Cultură „Friedrich Schiller”, cu participarea reprezentanților instituțiilor partenere: Primăria Municipiului București, Direcţia Cultură, Sport, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Guvernul României, Biserica Evanghelică din București, Ambasada Republicii Federale Germania la București, Ambasada Republicii Austria la București, Institutul Goethe, Colegiul German Goethe, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, profesori și alți colaboratori ai Casei Schiller.
Programul cultural cuprinde vernisajul expoziției de fotografie „Oameni și tradiții” a domnului dr. Klaus Fabritius și a expoziției de pictură naivă aparținând Doinei Hlinka, Gustav Hlinka și Vioricăi Farcaș. Ilustrația muzicală este asigurată de grupul muzical „Intermezzo” din Reșița și de orchestra de suflători „Karpaten Show” din București.
Sâmbătă, 27 mai 2017 între orele 11.00-14.00, va avea loc „Întâlnirea inter-regională a formațiilor muzicale și de dansuri ale Forumului Democrat al Germanilor din România”, eveniment ce se va desfășura în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” la sediul din Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff, nr. 28-30.
Vor participa următoarele formații: grupul muzical „Intermezzo” (Reșița), formaţia de dansuri „Enzian” (Iași), Cătălin Motei (Moinești), formaţia de dansuri „Ringelreihn” (Bacău), grupul vocal-instrumental „Edelweiß” (Piatra Neamţ), formaţia de dansuri „Sonnenschein” (Moinești), formaţia muzicală „Zwei mal Zwei“ (Bacău), formaţia de dansuri „Enzian” (Reșița) și orchestra de suflători „Karpaten Show” (București).
Evenimentul din 26 mai 2017 se va desfășura în limba română și limba germană, iar manifestarea din 27 mai în limba română. Participarea se face numai pe bază de invitație.