04.06.2015

Satul meu - Anotimpuri în imagini, 11 - 28 iunie




Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” vă invită joi, 11 iunie 2015, ora 18.00 la vernisajul expoziţiei de fotografie "Satul meu - Anotimpuri în imagini", autor Ciprian Cenan. Expoziţia "Satul meu - Anotimpuri în imagini" este o incursiune în lumea satului transilvănean din zilele noastre şi este rezultatul unui proiect fotografic personal al fotografului Ciprian Cenan, începând cu anul 2009 şi până în prezent.

Imaginea generală a satului, cu bisericile sale, castelul, lacul cu bărci şi pescari, bujorii înfloriţi, oamenii surprinşi în diverse ipostaze, constituie subiectele principale ale fotografiilor lui Ciprian Cenan.

Sunt expuse 45 fotografii cu temă etnografică, peisaj-rural şi portret realizate în comuna Zau de Cîmpie, judeţul Mureş. În tandem va fi prezentat şi albumul de fotografie cu acelaşi nume ce cuprinde un număr de 80 fotografii realizate pe parcursul a cinci ani, structurat pe anotimpuri. Expoziţia a debutat în noiembrie 2013 la Muzeul Judeţean Mureş - Secţia Etnografie şi Artă Populară,  în aprilie 2014 a fost prezentă în satul natal, iar în iulie 2014 în oraşul Sarmaşu, judeţul Mureş.

Ciprian Cenan s-a născut la data de 12 februarie 1978 în Luduş, judeţul Mureş. A copilărit în satul Zau de Cîmpie unde a făcut studiile primare şi gimnaziale absolvind liceul şi facultatea în oraşul Tîrgu Mureş. Începe să fotografieze în anul  2009, odată cu achiziţionarea primului aparat foto. Pasiunea pentru fotografie creşte repede şi urmează câteva workshop-uri de fotografie cu fotografi renumiţi din ţară. În 2009 realizează şi primele fotografii din cadrul proiectului  „Satul meu”. Din anul 2011 activează ca membru al fotoclubului  “Marx Jőzsef” din Tîrgu Mureş unde începe să participe la concursuri naţionale şi internaţionale de fotografie şi unde are lucrări acceptate şi premiate. Participă şi la numeroase expoziţii de grup cu diverse teme. Abordează în general fotografia de peisaj-rural, dar cochetează şi cu cele din categoriile abstract, minimalism sau portret.

Expozitia poate fi vizitată în perioada 11 - 28 iunie 2015, în sala Lena Constante, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Kiseleff nr. 30, de miercuri până duminică, între orele 10.00 -18.00.


Mai multe informaţii:
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”
Biroul Relaţii Publice: 021.317.91.03, int. 178