07.05.2014

Cupa Regelui la Oină


Federaţia Română de Oină în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic Sportiv Român, având ca partener oficial - Federaţia Română de Rugby, organizează în data de 11.05.2014, începand cu orele 11.00, unul din evenimentele cele mai de seamă din cadrul federaţiei - Cupa Regelui la Oină – Ediţia a II a. Evenimentul va avea loc pe Stadionul Naţional de Rugby
,, Arcul de Triumf din Bucureşti, intrarea la competiţie fiind liberă.

În cadrul acestui  eveniment se vor întâlni joc – echipa gazdă Straja Bucureşti (în calitate de câştigătoare a Cupei Federaţiei Române de Oină în anul 2013) şi echipa Frontiera Tomis Constanţa (în calitate de câştigătoare a Campionatului National  de Oină şi a Cupei României în anul 2013). Competiţia se va desfăşura printr-un singur meci, între cele două echipe participante, iar în caz de egalitate se va trece direct la executarea loviturilor de departajare cu bastonul, pentru a putea desemna câştigătoarea Cupei Regelui din anul acesta.
Surprizele din cadrul acestui eveniment nu se vor opri aici, iar în continuare se vor desfăşura, pe centre de joc  amenajate de către staff-ul tehnic din cadrul federaţiei, activităţi de iniţiere în jocul de oină pentru toţi doritorii şi iubitorii sportului naţional. Pentru a simţi ce înseamnă jocul de oină sau ce transmite şi ce dezvoltă acesta prin practicarea lui, iniţierea se va face de către foşti şi actuali sportivi de marcă, fiind organizate concursuri cu premii. Categoriile de persoane vizate pentru aceste activităţi sunt fără limită de vârstă, atât masculin cât şi feminin, copii, juniori, seniori, vârstnici, iar toţi participanţii vor primi diplome de participare pentru iniţiere în sportul naţional din partea Federaţiei Române de Oină.
 În paralel cu această activitate se va desfăşura un meci demonstrativ între câştigătoarea
 Cupei Regelui şi o echipă formată din personalităti de valoare a României din diferite categorii ale vieţii sociale (artişti, actori, oameni politici etc).
Un aspect foarte important în cadrul acestui eveniment este că, în parcarea din incinta stadionului, pe toată perioada de desfăşurare a evenimentului, va avea loc un târg de tradiţii, unde meşterii populari sosiţi din diferite colţuri ale ţării, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Federaţia Română de Oină, vor expune diferite obiecte tradiţionale specifice zonelor din diferite colţuri ale României şi vă invită să degustaţi pe parcurs produsele tradiţionale, luând parte şi la expoziţia de artă populară.
    Federaţia Română de Oină este onorată, că în acest an, trofeele pentru eveniment au fost realizate, confecţionate şi personalizate de către inegalabilul şi binecunoscutul meşteşugar în domeniul prelucrării sticlei – Ion Tămâian.
Federaţia Română de Oină îşi desfaşoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Regelui Mihai I



 Sponsori:
            - Impulser - sponsor oficial
            - Nei Holding
Parteneri media:
-         Radio România Actualităţi - partener oficial
-         Radio România Antena Satelor
-         Sport Revolution
Parteneri
-         Ion Art Glass Sibiu
-         Banca Naţională a României
-         Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”
-         Consiliul Judeţean Constanţa