O reţetă din zona Ardealului – Sibiu -
capitala culturală a României
1. SUPĂ
DE OU ARDELENEASCĂ
Pentru a pregăti o
SUPĂ DE OU ARDELENEASCĂ facem principalele pregătiri:
- Se pune o oală de cca
de 6 l pe
foc cu 5-6 foi de dafin şi puţin oţet să fiarbă până se simte mirosul delicat al foilor de dafin.
- Separat se pregăteşte omleta din 4-5 ouă şi făină cît să se
formeze o compoziţie
omogenă ca o smântână mai groasă.
- Se pune pe foc şi se perpeleşte omleta pe ambele părţi.
- După ce s-a făcut, se taie cubuleţe mai mici, se adaugă în
oală şi se lasă să fiarbă la foc mic.
- Sosul gros al supei se face din 2 linguri de făină amestecată
cu 2-3 linguri de smântână şi se adaugă să mai fiarbă cca 5 minute.
POFTĂ
BUNĂ!!!!!!